Home ›› Kanteldeur

Kanteldeur versus sectionaal deur: Wat is voor u de beste keuze?

Is uw garagedeur toe aan vervanging? Bent u bezig met het vormgeven van de garage bij uw nieuwbouwwoning? In alle gevallen staat Begico klaar voor een advies! Een kanteldeur staat ook wel bekend als de klassieker onder de garagedeuren. Voor veel mensen is dit dan ook de eerste keuze. Vertrouwd, bekend en relatief betaalbaar. Je ziet ze ook vaak terug bij de oudere garages. Maar is deze kanteldeur ook voor u de beste keuze? In dit artikel vertellen wij u meer over onze sectionaal garegedeur voor uw garage. Zo bent u na het lezen van dit artikel op de hoogte van de verschillende mogelijkheden. Daarna kunt u een besluit nemen over de beste garagedeur voor uw garage. Veel leesplezier gewenst. 

Kanteldeur: klassieke garagedeur of liever een meer moderne optie? 

Bij de sectionaal garagedeuren kunt u uw garagedeur volledig aanpassen aan de uitstraling van uw huis of uw bedrijfspand. Denk hierbij aan de maat van de panelen. Het raamwerk op de panelen heen; de kleuren zoals zwart, wit, donkerblauw, donkergroen of zelfs een houtlook is mogelijk. Alle kleuren behoren tot de mogelijkheden aangezien wij werken met een poedercoating. 

Waar de kanteldeur bestaat uit één stuk, bestaat de sectionaal kanteldeur uit los bewegende delen. Hierdoor is het ook mogelijk om raamwerk toe te passen op de panelen of het toevoegen van een deur aan de garagedeur. Kijkt u ook ons naar ons portfolio sectionaal garagedeuren voor een beter beeld van de mogelijkheden.  

Meer informatie...Offerte aanvragen

kanteldeur-3-begico

Kanteldeur Begico

Kanteldeur: praktisch, maar is deze garagedeur ook duurzaam? 

Niet iedere garagedeur wordt gemaakt van geïsoleerde panelen. Zo bestaat de klassieke kanteldeur uit dunne panelen en bestaat de sectionaal deur uit dikke geïsoleerde panelen. Deze dikkere panelen hebben een hoge isolatiewaarde en gaan condensvorming en vocht in uw garage tegen. Indirect gaan de dikkere panelen slijtage van uw spullen in de garage tegen.  

Mocht u vloerverwarming in uw garage hebben, dan zult u ook hier een positief verschil ervaren. Zowel in de stookkosten als in de temperatuur. 

Bij de kanteldeur met dunne panelen loopt u deze fijne extra's net mis. Als u op zoek bent naar een duurzame optie, dan is de sectionaal garagedeur voor u weggelegd. 

Meer informatie...Offerte aanvragen

Ervaar het comfort van de sectionaaldeur versus de kanteldeur 

Waar u bij de kanteldeur de deur handmatig naar buiten moet openen, opent de sectionaal deur elektronisch en in een rechte lijn omhoog. Dit betekent dat u met uw auto tot vlak bij de garage kunt rijden en niet een bepaalde afstand moet behouden voor de deur. Altijd fijn wanneer het regent of u het lastig vindt om de afstand tussen de auto en de deur in te schatten.  

Al met al zitten er veel voordelen aan de sectionaal deur ten opzichte van de klassieke kanteldeur. En dit alles voor een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding. 

Voor het gemak zetten wij de voordelen nog op een rij: 

  • Sectionaal deur is naar eigen wens samen te stellen; 
  • Kanteldeur is gemaakt van dunne panelen, de sectionaal deur van dikkere panelen. Dit maakt deze deur beter voor de isolatie. 
  • De kanteldeur bestaat uit één stuk, de sectionaal deur is gemaakt van los bewegende panelen; 
  • De sectionaal deur opent elektrisch en in één lijn recht omhoog, dit is ruimte besparend; 
  • Veiligheid staat voorop; 
  • De sectionaaldeuren zijn standaard voorzien van een vingerklembeveiliging; 
  • Al onze garagedeuren hebben een veerbreukbeveiliging. Deze beveiliging voorkomt het plotselig suiten van de garagedeur in het geval van een veerbreuk. 

Begico helpt u bij het kiezen van de juiste garagedeur 

Is uw interesse gewekt door onze portfoliopagina of heeft u juist een idee dat er nog niet tussen stond? Begico kijkt samen met u naar uw wens en onze mogelijkheden.  

Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Begico staat voor u klaar.