Home ›› Zijdelingse Garagedeur

Zijdelingse garagedeur garandeert een imperfecte garage

We mogen hem gerust het ondergeschoven kindje van het hele huis noemen: het is de garage. De potentie van deze kamer is enorm, maar vaak besteden garagebezitters weinig tijd aan het uitdenken. Ze installeren bijvoorbeeld zonder nadenken een zijdelingse garagedeur of zijwaardse garagedeur, terwijl dit helemaal niet de meest logische keuze is. Deze deuren voldoen prima als de garage slechts wordt gebruikt om de auto te stallen, maar veel meer is mogelijk.

Dat wordt nog eens duidelijk als we de ideeën van woonblog Ikwoonfijn erbij pakken. Een beeld waar we van kunnen dromen: een mooie, zelfs verwelkomende ruimte die voertuigen kan herbergen, maar die tegelijkertijd ruimte biedt voor hobby’s en passies. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, moet de garagebezitter praktisch omgaan met de ruimte. Dat betekent concreet onder anderen: kijken naar alternatieven voor de zijdelingse garagedeur.

Meer informatie...Offerte aanvragen

Zijdelingse garagedeur begico

zijwaardse-garagedeur-begico

Zijdelingse garagedeur bezet essentiële ruimte

Veel mensen worden verleid door de zijwaardse garagedeur omdat deze niet veel ruimte in de hoogte inneemt. Dat is allemaal waar, maar na nuchter nadenken beseffen we al snel dat dit niet het grootste probleem is. Ruimte in de hoogte is weliswaar mooi meegenomen, maar voor een aantrekkelijke garage is ruimte aan de zijkanten nog veel belangrijker! Hier kunnen werkbanken staan, fietsen neergezet, gereedschap opgehangen of zelfs posters opgehangen: de zijkant is essentiële ruimte in de creatie van de perfecte garage.

Dit is nou juist de ruimte die wordt ingenomen door de zijdelingse garagedeur, waardoor uw mogelijkheden ernstig beperkt worden. Daarnaast is een zijwaardse garagedeur door zijn plaatsing en mechanisme erg slijtagegevoelig. Hij is afhankelijk van rails die zich dichtbij de vieze grond bevinden, waardoor zand en vuil zich makkelijk in deze rails kan gaan ophopen. Hierdoor zal het mechanisme al snel blokkeren en is er veel poets- en friemelwerk aan de winkel. Gelukkig zijn er alternatieven voor de onpraktische zijwaardse garagedeur, zoals bijvoorbeeld de openslaande garagedeuren.

Meer informatie...Offerte aanvragen

Zijwaardse garagedeur legt het af tegen een deur uit twee delen

Op het eerste gezicht lijkt het een stap terug in de tijd: de openslaande garagedeur maakt geen gebruik van ingewikkelde technieken of geavanceerde mechanismen, maar is eigenlijk heel simpel. Het is een deur die bestaat uit twee delen, als een ouderwetse poort, die apart naar buiten openslaan: dit is een deur zoals die sinds mensenheugenis bestaat. Het feit dat de openslaande deur nog altijd populair is onder de gehele mensheid, is het bewijs van een tijdloze eenvoud.
Ook voor uw garage doet deze deur wonderen. De openslaande deur is de robuuste die er is, en slijt pas na tientallen, zo niet honderden jaren. Daarnaast opent de openslaande deur zijn deuren naar buiten, als een vlinder die zijn vleugels uitslaat. Daardoor neemt hij geen enkele plaats in in de garage zelf. U bent dus absoluut vrij om te beslissen wat er met deze garage gaat gebeuren! Niks kan de opbloei van de passie en de verzorging van de fiets nog in de weg staan. Ten slotte ademt de openslaande deur ook nog eens huiselijkheid. Nog nooit was een garage zo verwelkomend.

Nieuwsgierig naar de openslaande garagedeuren? Neem contact op!

Nu meer en meer garagebezitters bewust worden van de onhandigheid van de zijdelingse garagedeur, zien we de openslaande garagedeur steeds vaker opduiken. Bent u overtuigd dat ook uw garage tot bloei komt met zo’n deur? Schroom dan vooral niet om contact op te nemen met BEGICO om te zien wat mogelijk is. Voor u het weet is uw garage voortaan het zonnetje in huis!